Over ons

Vertaalbureau NED–DUITS is sinds 1997 gevestigd in Nijmegen. Wij zijn gespecialiseerd in vertalingen van het Nederlands naar het Duits en beëdigd door de Rechtbank te Arnhem in 2005.

Vertaalbureau NED–DUITS gaat uit van het volgende principe:

een goede vertaling is niet het louter omzetten van woorden van de ene taal in de andere taal. Wat men in de ene taal schrijft, kan niet zonder de tussenfase van een individuele interpretatie in een andere taal omgezet worden. Iedereen kan zich een taal eigen maken, maar in de moedertaal drukt iedereen zich het beste uit. Zo leveren wij vertalingen die qua inhoud en toon de originele teksten zo veel mogelijk benaderen, echter geen “letterlijke omzetting” van de bronteksten.

Dit vormt voor ons een belangrijke reden om volgens het moedertaalprincipe (native speaker Duits) te werken. Research, woordkeus en stijl krijgen altijd alle aandacht.

Wij vertalen o.a. softwarehandleidingen, onderwijsmateriaal, brochures, zakelijke correspondentie, PowerPoint presentaties, nieuwsbrieven, complete websites en tijdschriften.